top of page

Mikkel Grundtvigs

præstationer

Hvordan startede karrieren?

I flere år inden Mikkels motorsportskarriere blev skudt i gang, drømte han som de fleste andre, om at blive professionel fodboldspiller. Det ændrede sig dog hurtigt, da Mikkel som 13-årig sad på tilskuerpladsen, til et racerløb som hans far deltog i.

Her blev han simpelthen grebet af sporten – farten, adrenalinen, de voldsomme lyde og de brutale hestekræfter. Kuldegysningerne i kroppen blev således udslagsgivende for, at han i stedet for fodbolden valgte at satse på motorsporten. I en forholdsvis sen alder startede han sin motorsportskarriere i en af Danmarks hårdeste Gokart klasser.

Til trods for en svær begyndelse, hvor han kørte mod væsentligt mere erfarne konkurrenter, blev Mikkel total bidt af sporten. Det gjorde samtidig, at han to år senere udskiftede gokarten med en racerbil.  

I 2017 debuterede Mikkel således i den Danske klasse ”Aquila Synergy Cup”, hvor han vandt YoungDriver mesterskabet for kørere i alderen 15-18 år og P3 i den samlede stilling mod voksne kørere.

43-AASF3605.jpg

Testet op imod nuværende F1 kører!

De gode resultater gav blod på tanden, og han avancerede derfor til Dansk F4. Her lå Mikkel længe til en top3 placering i mesterskabsstillingen, men tekniske udfordringer sidst på sæsonen gjorde desværre, at han endte udenfor en top3 i mesterskabet.

I samme sæson blev Mikkel endvidere testet hos det internationale Formel-Team ”Van Amersfoort Racing”. I deres simulator blev han sammenlignet med den nuværende F1 kører Max Verstappen.

Hvor Mikkel blot var lidt over 1 sekund fra M. Verstappens bedste tid på Hockenheim Ring. Det er et resultat som Mikkel er meget stolt af, og som samtidig indikere at han er på den rette kurs.

IMG_5367.JPG

International debutsæson 2019

I 2019 debuterede Mikkel i Fransk F4, som var hans første internationale sæson i motorsport.

 

Undervejs i sæsonen kørte han på nogle af de helt store og historiske F1 baner – heriblandt Paul Ricard, Spa, Hungaroing og den gamle F1 bane Mangy-cours.

 

Sæsonen bød også på et meget intenst race som blev afholdt på de små ikoniske Franske gader, nemlig bybanen Circuit De Pau.

Den hårde konkurrence fra racerkørere, der har kørt race stort set hele deres liv, gjorde, at Mikkel i sæsonen forbedrede sine kørefærdigheder væsentligt og hans overordnede udviklingskurve steg markant.

Det blev en lærerig sæson, der gik efter planen, og som i den grad klædte ham godt på i forhold til fremtidige internationale løb. Foruden erfaringen vandt Mikkel sit første internationale løb med den hurtigste omgangs tid i racet.

Et skridt tættere på drømmen om F1!

Efter sæsonen i Fransk F4, blev Mikkel kontaktet af en manager fra England, som ville hjælpe ham med at bane vejen frem i de store Formel klasser.

I slutningen af 2019 debuterede Mikkel således i Formel Renault test, som er klassen mellem F4 og F3.


Formel Renault bilen har en større mængde af Down-Force, og mange flere hestekræfter, end hvad han ellers var vant til. 

Derfor var det en helt ny tilgangsmåde, med henhold til køreteknik mm. som skulle indlæres.

Her testede Mikkel imod racerkørere som igen har kørt hele deres liv og som oveni købet, har en stor mængde erfaring i Formel Renault klassen. Mikkel leverede et fremragende resultat med omkring 1.2 sekund til P1 sidst på dagen!

Nu står 2022 sæsonen på Britisk F3, og det ser han meget frem til!

IMG-0797.JPG
bottom of page